Acte necesare pentru cununia civila

Acte necesare pentru cununia civila Poza 1

Înainte de cununia civila, logodnicii trebuie să se prezinte împreună la sediul primăriei sau la Oficiul Stării Civile pentru a-şi depune dosarul cu acte necesare pentru căsătorie. Pentru acest dosar, tu şi logodnicul/a tău/ta trebuie să completaţi o declaraţie de căsătorie chiar la sediul primăriei/Oficiului Stării Civile. Veţi găsi acolo un model tip pentru a-l completa. De asemenea, trebuie să aveţi cu voi actele de identitate şi certificatele de naştere în original, copii nelegalizate ale acestora şi copii ale actelor de identitate ale martorilor.

 

Un alt document foarte important este certificatul medical prenupţial. Acest certificat se obţine de la medicul de familie şi trebuie să fie eliberat cu cel mult 14 zile înainte de data căsătoriei. Trebuie să mai aveţi cu dumneavoastră un timbru fiscal de 1 RON  şi un dosar cu şină.

 

Pentru cei dintre dumneavoastră care a-ţi mai fost căsătoriţi trebuie să aveţi la dosar şi copii legalizate sau copii certificate de ofiţerul de stare civilă, din care să rezulte desfacerea căsătoriei anterioare (certificatul de deces sau sentinţa de divorţ). Nu uitaţi şi originalele!

 

În cazul în care vreţi să vă cununaţi civil în altă locaţie decât sediul primăriei sau al Oficiului Stării Civile aveţi nevoie de aprobare din partea primarului. Această aprobare trebuie să o aveţi la dosar.

 

Tineţi cont de faptul că se aplică o taxă pentru încheierea căsătoriei, în funcţie de ziua în care alegeţi să vă căsătoriţi, aşadar să fiţi pregătiţi financiar atunci când depuneţi dosarul. Vă recomandăm să întrebaţi în prealabil la sediul primăriei sau al Oficiului Stării Civile care este taxa de căsătorie. De asemenea, se mai pot aplica taxe de permisiune pentru înregistrări video şi fotografiere.

 

Nu uitaţi! 

 

Cununia are loc în minimum 10 zile şi maximum 14 zile de la depunerea actelor.

La depunerea dosarului la primărie/Oficiul Stării Civile trebuie să fie prezenţi ambii logodnici.

Nu puteţi depune dosarul decât la sediul primăriei sau al Oficiului Stării Civile unde unul dintre viitori soţi îşi are domiciliul.Nume autor: Admin
Data adaugarii: Marti, 13 Decembrie 2011 11:41
Site autor: http://www.pregatiredenunta.ro

Comenteaza referitor la acest articol

Pentru a putea lasa un mesaj, trebuie sa te autentifici. Daca nu ai inca un cont, inregistreaza-te.

FB