Pregatirea ceremoniei religioase - detalii ce nu trebuie ignorate

Pregatirea ceremoniei religioase - detalii ce nu trebuie ignorate Poza 1
Ceremonia religioasa, dincolo de frumusetea momentului intruneste si detalii care au nevoie de toata atentia, inaine ca preotul sa inceapa ceremonia si mirii sa rosteasca faimosul Da. Momentul in sine nu trebuie subestimat ci trebuie cu tratat cu multa seriozitate, asta pentru ca numai dupa o buna corelare a persoanelor, lucrurile ies impecabil la sfarsit iar mirii sunt fericitii binecuvantati de Dumnezeu in ziua nuntii.

Un detaliu important il reprezinta cunoasterea preotului care va oficia ceremonia, inainte de momentul in sine. Este un avantaj pentru miri ca preotul care va oficia ceremonia sa ii cunoasca pe acestia cu mult inaintea nuntii, pentru ca predica sa fie una intima, familiala, nu una superficiala. Daca preotul se cunoaste cu mirii, ori poate fi chiar duhovnicul acestora, intregul moment este mult mai spiritual decat o slujba obisnuita intr-o biserica, de la care toata lumea abia asteapta sa plece mai repede.

Decorarea locatiei, fie ca vorbim de biserica ori de vreun foisor amenajat, cu multe multe flori. Florile nu trebuie sa lipseasca din nici un loc, in ziua nuntii. Florile sunt prezente in variate culori si decoratiuni si in biserica, in special la intrarea in biserica. Se poate crea o arcada din flori, pe sub care vor intra invitatii. Daca ceremonia religioasa nu se desfasoara in biserica, se va urma exemplul arcadei oricare ar fi locatia, pentru un moment de neuitat.

Oferiti invitatilor tot confortul, fiecare persoana sa aiba scaun pentru evitarea momentelor neplacute. Este prea bine stiut faptul ca oamenii se plictisesc sa stea in picioare prea mult timp si incep sa se plimbe, distragand atentia si altor persoane de la ceremonie. Pentru a evita astfel de momente, oferiti scaune pentru toata lumea, creati confortul fiecarei persoane pentru ca singurul lucru de facut sa fie participarea in liniste la ceremonie.

Nu lungiti ceremonia mai mult decat este necesar. O ceremonie obisnuita nu depaseste de obicei o ora si jumatate cu tot cu felicitatul mirilor de catre invitati si binecuvantarea preotului. Se cunosc etapele ceremoniei iar invitatii pot participa in numar cat mai mare la casatoria mirilor din punct de vedere spiritual. Planificarea minutioasa a unei nunti inseamna si respectarea programului din ziua respectiva, pentru ca totul sa decurga normal. O intarziere la biserica poate inseamna o decalare a momentelor urmatoare. 
Daruiti fiecarui moment importanta sa dar nu uitati sa respectati programul. 

Sa aveti pregatita o a doua varianta in cazul in care ceremonia se desfasoara afara iar vremea da semne de incertitudine. Daca ati ales ca ceremonia religioasa sa se desfasoare in aer liber iar vremea poate sa aduca si nori de ploaie in acea zi, este de preferat sa aveti la indemana si o varianta de rezerva, un loc unde invitatii se pot retrage in caz ca incepe ploaia ori vreao furtuna. Pe cat de importanta este ziua pentru mire si mireasa, pe atat de important este si acordarea intregii atentii fata de invitati si confortul acestora.

sursa poza: pinterest.com


Data adaugarii: Vineri, 26 Iunie 2015 07:52

Comenteaza referitor la acest articol

Pentru a putea lasa un mesaj, trebuie sa te autentifici. Daca nu ai inca un cont, inregistreaza-te.

FB