Destinatii pentru luna de miere: Bucovina, Romania

Destinatii pentru luna de miere: Bucovina, Romania Poza 1
Bucovina, Romania. Locul ideal pentru tinerii casatoriti care vor sa petreaca luna de miere. Este un taram despre care se spune ca timpul s-a oprit in loc, unde obiceiurile, traditiile, munca pamantului si notiunea de gospodarie sunt inca in viata, neuitate de-a lungul timpului. Acest stil de viata pitoresc al Bucovinei atrage in permanenta turisti, oameni care pleaca incantati si plini de amintiri splendide, dupa ce au vizitat zona. Si mirii vor petrece garantat timp de neuitat in aceasta zona, plecand apoi incarcati de energia pamantului romanesc in puritatea lui.

In prima etapa, mirii sunt invitati sa poposeasca la Gura Humorului. Un oras mic la poalele muntilor, in judetul Suceava, pe langa care siroiesc apele Moldovei. Punctul forte de atractie al Gurei Humorului este manastirea Voronet, un monument spiritual incarcat de istorie, pe care tinerii insuratei il pot admira in toata splendoarea lui. 

Oriunde v-ati caza ca si turisti, fie ca vorbim despre o pensiune ori un hotel somptuos, fie ca este chiar o casa a localnicilor inchiriata pentru miri, masa va fi mereu una in stil moldovenesc, binecunoscut tuturor celor care au trecut pe acolo. Puteti petrece o zi la sat, alaturi de oamenii locului. Puteti face plimbari cu caruta, dintr-un sat intr-altul. 
Puteti face plimbari pe munte ori colinda padurile din apropiere. Amintirile cu siguranta vor fi multe si demne de rememorat oricand. 

Destinatii ale Bucovinei ce merita vazute sunt manastirile Moldovita, Putna, Sucevita, Dragomira, Probota. Aceste manastiri trag dupa ele sute de ani de istorie a bisericii ortodoxe iar linistea ce le inconjoara bucura sufletul celui care le viziteaza. 
Pentru o experienta spirituala inedita, manastirile Moldovei sunt o recomandare.

Alte puncte de vizitare ce merita a fi vazute in zona Bucovinei sunt casele memoriale ale scriitorilor romani care au creat opere unice si care si-au trait viata in frumoasa zona, precum Mihail Sadoveanu, Ion Creanga. Localitati incarcate de povesti, de legende asteapta sa fie vizitate, sa fie cunoscute de ochii coriosilor. 

Dar cea mai indicata lectie pe care bucovinenii o pot da tinerilor casatoriti se refera la viata in doi, in special aceasta lectie o pot da oamenii de la sate care au trecut de o anumita varsta si care pot povesti fara intrerupere despre cum se cladeste o viata in doi dar mai ales cum se intretie ea an de an prin covietuire in doi si credinta in divinitate. 

sursa poze: pinterest.com


Data adaugarii: Luni, 29 Iunie 2015 23:06

Comenteaza referitor la acest articol

Pentru a putea lasa un mesaj, trebuie sa te autentifici. Daca nu ai inca un cont, inregistreaza-te.

FB