Destinatii pentru luna de miere: Praga

Destinatii pentru luna de miere: Praga Poza 1
Destinatii pentru luna de miere: Praga Poza 2 Destinatii pentru luna de miere: Praga Poza 3 Destinatii pentru luna de miere: Praga Poza 4
Capitala Cehiei, cunoscuta ca Orașul celor o sută de clopotnițe, este una dintre cele mai misterioase capitale ale Europei. Dincolo de imaginea principala mistica care sare in ochi la prima vedere, Praga este orasul ideal pentru luna de miere. Mirii pot avea din plin linistea mult dorita dupa nunta, iar peisajele si locuitorii vor asigura amitiri frumoase vizitatorilor. 

Praga are diferite supranume, printre care Praga mater urbium ("mama orașelor"), Orașul celor o sută de clopotnițe sau Orașul de aur. Din 1992, centrul istoric al Pragăi a fost inclus pe lista UNESCO a locurilor din patrimoniul cultural mondial.

Baruri, hoteluri si restaurante de bun gust intampina tot timpul mirii sositi in vacanta. Desi Praga si-a capatat prestigiul de oras cu zboruri ieftine si locuri banale, mirii sositi pentru luna de miere nu ar trebui sa se ingrijoreze pentru ca exista destule locuri romantice de vizitat si de admirat departe de furnicarul obisnuit al orasului. 

Se poate inchiria o caleasca cu cai pentru o plimbare pe stradutele orasului, in special in zona medievala pastrata impecabil ori alegeti sa inchiriati un vaporas pentru o plimbare de-a lungul raului Vltava. De asemenea, ca punct de vizitare, se poate opta pentru Orasul Vechi, Catedrala Sfantul Vit, dar siTurnul Petrin, o copie in miniatura a Turnului Eiffel, care este inconjurat la randul lui de gradini ori parcuri ce merita vizitate. 

Noii insuratei mai pot vizita Kampa, o insula romantica asezata in apropierea Podului carol, despre care istoria vorbeste ca era locul preferat al scriitorilor si artistilor in general pentru a-si crea marile capodopere. Insula Kampa este indesata de restaurante de bun gust cu meniuri care mai de care mai atragatoare, in special bazate pe fructe de mare.

În oraș există sute de săli de concert, galerii de artă, cinematografe și cluburi de muzică. Praga este gazda mai multor festivaluri de film, de muzică, întâlniri ale scriitorilor, sute de vernisaje și de prezentări de modă. Din ultimul deceniu al secolului trecut, Praga a devenit o locație importantă pentru companiile internaționale sau hollywoodiene producătoare de film. 

sursa poze: pinterest.com


Data adaugarii: Marti, 09 Iunie 2015 22:20

Comenteaza referitor la acest articol

Pentru a putea lasa un mesaj, trebuie sa te autentifici. Daca nu ai inca un cont, inregistreaza-te.

FB