Destinatii pentru luna de miere: Transilvania, Romania

Destinatii pentru luna de miere: Transilvania, Romania Poza 1
Zona Transilvaniei este adesea asociata cu povestea Castelului Bran si a locuitorului acestuia, Dracula. Dincolo de toate acestea insa, Transilvania este o zona incarcata de istorie, in inima Romaniei inconjurata fiind de munti care o definesc ca un peisaj aparte. Mirii care decid sa isi petreaca luna de miere intr-o astfel de locatie, intai de toate se vor bucura de peisaje mirifice si o atmosfera unica. Adevarata frumusete a Transilvaniei mirii o vor intrezari in peisajele de munte, casele de la tara, ori ruine ale castelelor de demult.

Cazarea se poate face la hoteluri, pensiuni ori chiar in casele locuitorilor zonei, care isi pun la dispozitie locuinta pentru turisti. Plimbarile se vor face cu autoturismul, trenul, ori la pas, privind peisajele unice in zona. Printre punctele de atractie ale mirilor in luna de miere, Transilvania invita turistii sa viziteze Castelul Bran, unde Contele Dracula a locuit. Castelul poate fi vizitat tot timpul, iar pretul de intrare este unul rezonabil. In afara de Castelul Dracula mai exista si alte ruine incarcate de istorii cenusii care pot fi vizitate si de unde puteti pleca cu amintiri ori suveniruri. 

Peisajele medievale sunt si ele o alta atractie a Transilvaniei pentru mirii care au ales sa petreaca in aceste locuri luna de miere. Puteti vizita cele patru rezervatii naturale din zona, mai cu seama Parcul Natural Retezat, care protejeaza peste 300 de specii de plante si peste 50 de specii de animale, printre care ursul brun, lupi, vulpi si caprioare.

Mirii care inca nu s-au decis sa vina in luna de miere in transilvania, trebuie sa stie ca insusi Printul Charles s-a declarat un fan al acestor locuri mioritice. Localitatea sa de suflet, Viscri, este vedeta Transilvaniei, iar nenumarate reportaje au fost prezentate lumii intregi, fiind asociat cu regalitatea. Pentru cine cauta natura si linistea pitoreasca, Transilvania este o destinatie ideala. Veti sta departe de aglomeratia oraselor, veti servi masa traditional din vase traditionale, inclusiv veti admira peisaje rupte parca din povesti.

Daca alegeti ca petreceti luna de miere in Transilvania in anotimpul de iarna, va puteti bucura de asemenea de zapada, schiind in Brasov. Aveti la dispozitie locatii de unde puteti inchiria echipamente de schi, in cazul in care nu le-ati adus de acasa. Oricum ar fi, Transilvania ca destinatie pentru luna de miere inseamna natura, aer curat, peisaje medievale si unice iar amabilitatea locuitorilor va va face sa va simtiti ca la voi acasa.

sursa poza: pinterest.com


Data adaugarii: Duminica, 28 Iunie 2015 16:20

Comenteaza referitor la acest articol

Pentru a putea lasa un mesaj, trebuie sa te autentifici. Daca nu ai inca un cont, inregistreaza-te.

FB