Cumperi rochia de mireasa sau o inchiriezi?

Cumperi rochia de mireasa sau o inchiriezi? Poza 1

Cred ca pentru toate viitoarele mirese, rochia de mireasa reprezinta o preocupare importanta in pregatirile de nunta, iar cautarea rochiei de mireasa perfecte incepe chiar dupa ce a fost stabilita data nuntii. Cu toate acestea multe dintre mirese ajung sa isi puna intrebarea daca merita sa cumpere sau sa inchirieze rochia de mireasa.


Pentru a va raspunde acestei intrebari va prezentam in continuare cateva avantaje si dezavantaje pentru a inchiria rochia de mireasa si pentru a o cumpara, urmand a face cea mai buna alegere pentru voi.


Avantaje rochie de mireasa inchiriata

Un prim avantaj si poate cel mai important pentru a inchiria o rochie de mireasa consta in pretul redus pentru care poti sa te bucuri de rochia de mireasa in ziua nuntii. Astfel, cu un buget mult mai mic decat pentru o rochie de mireasa cumparata poti sa ai o rochie de mireasa care ar depasi bugetul tau daca ar fi sa o achizitionezi.


Un alt avantaj al inchirierii rochiei de mireasa are in vedere un alt aspect de ordin financiar si anume, poti sa folosesti banii din bugetul alocat pentru rochia de mireasa pentru a achizitiona un alt serviciu pentru nunta, eventual, un fotograf sau un videograf mai bun, astfel ca ulterior nu iti vei reprosa ca ai cheltuit banii pentru o rochie pe care o porti o singura data in viata.


Desi pentru unele mirese poate nu constituie un avantaj, insa faptul ca nu trebuie sa te gandesti ce vei face cu rochia de mireasa, unde o vei depozita, pentru multe dintre ele poate constitui un avantaj avand in vedere faptul ca rochia de mireasa trebuie depozitata in anumite conditii sa nu se ingalbeneasca si are nevoie de un spatiu relativ mare de depozitare.


Dezavantaje rochie de mireasa inchiriata

Ca si principal dezavantaj in ceea ce priveste o rochie de mireasa inchiriata este faptul ca in ziua nuntii, cand emotiile te napadesc si esti inconjurata de multa lume trebuie sa fii mult mai atenta la rochia de mireasa, sa nu o rupi, cum se intampla in multe cazuri cand fie esti calcata pe rochie fie te calci din greseala daca are trena lunga.


De asemenea, un alt dezavantaj se refera la faptul ca de multe ori cand inchiriezi trebuie sa faci anumite compromisuri legate de model sau de marimea acesteia. Totodata, odata ce a trecut ziua nuntii nu te mai poti bucura de rochia de mireasa si nu vei mai putea sa le-o arati copiilor sau nepotilor tai, singura amintire va fi doar cea din poze.


Avantaje rochie de mireasa cumparata

O rochie de mireasa cumparata are ca principal avantaj faptul ca iti poti alege in bugetul disponibil exact modelul de rochie care iti place fara sa faci vreun compromis cum este cazul rochiei inchiriate cand s-ar putea ca modelul care iti place sa nu fie masura ta.


De asemenea, un alt avantaj e faptul ca vei fi mult mai relaxata la nunta odata ce stii ca rochia este a ta si indiferent ce s-ar intampla nu vei fi nevoita sa platesti pentru eventualele stricaciuni aduseā€¦ci acestea vor face parte din povestea nuntii tale pe care ti-o vei aminti peste ani.


Nu in ultimul rand, cel mai important avantaj e ca rochia va ramane a ta si vei putea sa te mandresti si sa te bucuri de ea si peste ani si de ce nu poate sa o transformi in rochia pe care o va purta fiica ta la nunta ei.


Dezavantaje rochie de mireasa cumparata

Principalul dezavantaj al achizitionarii unei rochii de mireasa este faptul ca vei cheltui mult mai mult decat daca ai inchiria o rochie de mireasa, astfel s-ar putea ca pe alocuri sa mai tai din buget pentru a-ti achizitiona rochia de mireasa pe care ti-o doresti.


De asemenea, un alt dezavantaj il constituie faptul ca odata cumparata rochia de mireasa trebuie sa te gandesti unde o vei depozita pe termen lung si sa te ingrijesti sa o pastrezi la fel de frumoasa ca in prima zi, ceea ce s-ar putea sa-ti dea batai de cap.


Acestea ar fi in mare principalele avantaje si dezavantaje atat pentru cumpararea cat si pentru inchirierea rochiei de mireasa. Speram ca acestea sa va ajute sa va decideti care dintre cele doua optiuni o veti alege.


Sursa poze: pinterest.comNume autor: PregatireDeNunta
Data adaugarii: Miercuri, 22 Ianuarie 2014 17:17
Site autor: http://www.pregatiredenunta.ro/

Comenteaza referitor la acest articol

Pentru a putea lasa un mesaj, trebuie sa te autentifici. Daca nu ai inca un cont, inregistreaza-te.

FB